Roadtrip i USA – en bloggserie

Route 66 gjennom Mojave-ørkenen.

Route 66 gjennom Mojave-ørkenen.

Det blir en serie om USA på bloggen fremover med tips og inntrykk fra vår store USA-roadtrip i fjor. Først ut er planleggingen som skjedde i forkant av turen.

Jeg har alltid drømt om en skikkelig USA-tur, og helst skulle jeg kjørt kyst til kyst. Fra New York, via Nashville og Memphis, til Houston og gjennom Texas, opp til Grand Canyon, innom Las Vegas, inn i California og Route 66 til Los Angeles. Men det er veldig langt, og da bør du ha god tid. Så god tid hadde ikke vi, og dermed måtte vi finne andre alternativer.

Etter å ha satt opp en rekke ruteforslag endte vi i grove trekk opp med San Francisco – Los Angeles – Las Vegas. Dermed var det klart for planlegging av detaljer:

Fly: Helt nødvendig for å komme seg “over there”. Vi startet å se på flybilletter allerede oktober/november og tok kontakt med ulike reisebyråer og brukte selv flere nettløsninger for å finne billige billetter.

Et av reisebyråene kunne ikke tilby oss billigere flyreise enn 9800 kroner per person, noe vi syntes var i overkant i forhold til budsjettet. Men ved å gjøre jobben selv, så fant vi bedre og billigere billetter.

Vår favoritt på nettsøk ble fort ViaExpress‘ løsning, fordi her kan du enkelt søke med flere etapper, noe vi trengte. Vi skulle jo fly fra Stavanger til San Francisco, men tilbake fra Las Vegas. I februar hadde prisene stabilisert seg, og vi benyttet sjansen til å bestille før det ble dyrere. 7. februar var
billettene i boks.

Reiseruten med fly ble da slik:
27. juni 2008: Stavanger – Frankfurt
27. juni 2008: Frankfurt – San Francisco
19. juli 2008: Las Vegas – Los Angeles
19. juli 2008: Los Angeles – London
20. juli 2008: London – Stavanger

Totalt ble prisen rundt 8500 per person. Noe over budsjett, men det var det billigste vi fant. Dermed sparte vi rundt 1300 per person i forhold til beste tilbud fra andre leverandører.

Leiebil: Kravene var en større bil som så komfortabel ut, med stort bagasjerom og god plass. Vi fant ut at det ikke var vits Å leie den fra første dag, og endte opp med å leie en bil i SUV-klassen i 16 dager. Dette gjorde vi også gjennom ViaExpress og Budget, og det angrer vi på i dag. Ikke nødvendigvis ViaExpress, men vi er langt fra fornøyde med den servicen vi fikk fra Budget. For det er en del ting man bør være klar over når man leier bil i USA, og det gjelder forsikringer. Vi fikk beskjed om at alle tilleggsforsikringer som man bør ha i USA var inkludert i leieprisen. Vi fikk i tillegg opplyst at alle bestillinger på leiebil i USA som foretas fra Norge, skal inkludere de viktigste forsikringene. Etter at vi hadde leid bilen viste det seg at flere kom i tillegg, og at disse var sterkt anbefalt av blant annet NAF. Dette førte til at leiebilen ble langt dyrere enn først planlagt. Vi hadde en lang mailutveksling med Budget, og vi ble lovet at vi ikke skulle betale ekstra, og dette skulle tilbakebetales etterpå.
Vi hørte selvsagt ingenting, og har ikke fått igjen en krone.

De viktigste forsikringene i USA utenom standard ansvarsforsikring er:
LDW – Loss Damage Waiver – dekker skade på leiebil og motparts bil
ALI – Dekning skade på tredjeperson
PAI – Personlig ulykkesforsikring dersom reiseforsikringen ikke dekker dette

I neste episode på bloggen vil det handle om planlegging av overnatting og attraksjoner – følg med!

Oppdatering: I dag er det mye lettere å søke på feks fly med flere gode søkemotorer, som for eksempel Skyscanner.

Kommentarer

kommentarer

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published.

%d bloggere liker dette: