Stavanger, Illinois

photocrati gallery

Det finnes Stavanger, Norge og så finnes det Stavanger, Illinois, USA.

I oktober 2015 startet jeg et stort fotodokumentarprosjekt som heter «Et annerledes Stavanger». Et prosjekt jeg har drømt om å gjøre i flere år.

Uten særlig kontakt med de som bor i Stavanger, Illinois reiste jeg over for å komme i kontakt med dem, snakke med dem og fotografere dem.

”Et annerledes Stavanger” skal fortelle om nåtiden, men med et historisk bakteppe. Det norske i det amerikanske, i 2015 og 2016 gjennom fotojournalistikk. Et fotodokumentar om dagliglivet i et moderne Amerika, med norske røtter, samt portretter av alle innbyggerne i Stavanger, Illinois. Føler de seg amerikanske eller norske? Er de fortsatt migranter og hvordan påvirker de norske røttene deres liv, verdier og kultur? Hvordan forme og vedlikeholde en kultur fra et helt annet land når du aldri har vært der? Og har det noen verdi å holde på en slik kultur? Alle disse spørsmålene er sentrale i prosjektet.

Nå er jeg på jakt etter finansiering som gjør at jeg kan gjøre prosjektet ferdig. Opprinnelig var planen å ferdigstille dette i løpet av 2016.