Kortleser til iPhone – ZoomMediaPlus

Slik ser det ut når ZoomMediaPlus er tilkoblet min iPhone for første gang.

Tidligere i år lanserte ZommIt en kortleser til iPhone, noe som ville være en kjempeopptur for fotografer i felten. Men det har tatt flere måneder før de klarte å levere leseren til de som hadde forhåndsbestilt, inkludert fotoavdelingen i Aftenbladet. Etter mange eposter med «forventet levering» ble kortleserne endelig sendt fra leverandøren i begynnelsen av juni. Applikasjonen til telefonen har vært klar i månedsvis, slik at den biten kunne man teste med bilder fra telefonen.

Slik er hovedskjermbildet i app'en til kortleseren. Her kan du gå inn på File Manager og behandle filer fra telefonen, eller inn på minnekortet og behandle filer herfra, flytte og kopiere om hverandre.

Tirsdag 29. juni kunne jeg endelig teste produktet for første gang og etter en drøy times testing har jeg funnet både positive sider og noen virkelige svakheter.

Det positive først:

Her stoppet overføringen av et bilde fra kort til telefon helt opp og appen måtte startes på ny.

Dette produktet har vi ventet på! Å kunne sende bilder eller andre filer direkte fra minnekort på iPhone som ikke er utstyrt med minnekortleser har vært et savn. Endelig finnes en løsning som på en forholdsvis enkel måte kan fikse dette.

Så det negative: App’en må forbedres. Den er svært ustabil, og med filer av litt størrelse så krasjer den stadig vekk. I tillegg er den litt knotete å bruke, og ikke alltid like logisk. Jeg fant fint ut av det, men jeg kan skjønne dersom enkelte vil finne den både ulogisk og rotete. I tillegg er kortleseren langt tregere enn jeg hadde håpet og overføring av en fil på rundt seks megabyte til telefonen tok svært lang tid, og applikasjonen stoppet helt opp. Etter å ha opplevd dette tok jeg en titt på forumet til ZoomIt og der kan de melde om at det har vært problemer med akkurat dette på OS 4. De har allerede sendt inn en oppdatert app til godkjenning hos Apple:

«We have discovered a compatibility issue with iOS4. File transfers are not as reliable as before. The problem has been corrected and the updated application has been submitted to Apple for approval. We apologize for the inconvenience.»

Vil dette være til hjelp i vår jobb? I utgangspunktet JA! Når svakhetene blir rydde av veien kan dette bli et produkt som blir et «must» for alle fotografer med iPhone.

Kommentarer

kommentarer

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published.