Pablo Francisco solgte ut nærmere fire forestillinger i Stavanger konserthus i helgen. Selv om folk nærmest gikk amok og var helt ville i blikket; showet var greit, men langt fra fantastisk.

For all del; Pablo Francisco er en meget bra standup-komiker, og han har publikum i sin hule hånd. Jeg har aldri sett noen i Norge ha så god kontroll på publikum, og der publikum har reist seg i salen før artisten kommer på scenen. Og de bak meg synes showet var fantastisk allerede før det var begynt, og jeg tror de kunne alle banneord i verden, og alle ble brukt gjennomgående gjennom hele showet.

Problemet er vel mer det velkjente: Vi har sett det før. Har du vært innom YouTube og sett Francisco så har du sett mye av det han fremførte i konserthuset. Noe nytt, mye gammelt og en grei miks. Vi vet han kan LaFontaine, eller Arnold. Vi har sett «The Tortilla Boy», og det ble mye dop og homofili. For mye. Det var den store svakheten hos alle tre komikerne: Den nærmest endeløse radlingen om dop og homofile.

Men det var ikke bare Francisco som sto på scenen. Med seg hadde han blant annet beatboxeren Faith SFX som var meget bra. Og godt var det egentlig at han hadde med seg tre andre, for da ble forestillingen mer variert. Selv om det ble veldig mye sex, drugs & rock’n roll.

Rogalands Avis anmelder ga terningkast fire, og omtalte publikum som YouTube-generasjon. Jeg er enig i mye av dette, for Franciscos popularitet på YouTube hjelper på. Spesielt for å kunne selge ut konserthuset fire ganger, nærmest uten annonsering. Men Pablo Francisco har gitt ut noen cd’er og dvd’er.

Hos CDON.com:
Ouch! (cd/dvd

Bits And Pieces (dvd)

Knee To The Groin (cd)

Konklusjon: Terningkast 4

Her er et klipp med Faith SXF fra YouTube:

Kommentarer

kommentarer