Miód Malina – restauranttips i Krakow

Miód Malina - betyr honningbringebær på norsk. Foto: Lars Idar Waage

Miód Malina – betyr honningbringebær på norsk. Foto: Lars Idar Waage

Etter en langhelg i Krakow, fikk jeg besøkt flere restauranter og kaféer. Jeg skal nevne noen etterhvert her på bloggen. I Krakow finnes det hele 16 restauranter som er nevnt i Michelinguiden 2009. En av dem er den lille, koselige restauranten Miód Malina, som betyr honningbringebær på norsk. Den måtte vi bare besøke!

Bitteliten er nok en ganske passende beskrivelse av restuaranten. Men koselig, det er den definitivt. I det første rommet du kommer til er det bringebærtapet på veggene, mens det lenger inn i restauranten er litt mer “landlig”.

Det første rommet har bringebærtapet på veggene. Foto: Lars Idar Waage

Det første rommet har bringebærtapet på veggene. Foto: Lars Idar Waage

Restauranten tilbyr både polske retter og mer internasjonale innslag. Hele menyen kan ses på nettstedet til restauranten. Jeg prøvde den polske rødbetsuppen til forrett, og jeg ble litt skuffet. Dette var langt fra den legendariske bortsj som jeg smakte på en Jolki-Palki-restaurant i Moskva sommeren 2005. Suppen ble altfor søt etter min smak. Den gikk ned, og jeg var flink og spiste opp alt. Men noen stor kulinarisk nytelse var det ikke.

Hovedretten derimot var mye bedre. Valget falt på kyllingbryst med hasselnøtter og vanilje/hasselnøttmousse og stekte poteter. Veldig godt, men litt mer smak kunne vært en fordel.

Til dessert ble det en panacotta med bringebærsaus og frisk frukt.

Desserten besto av panacotta, bringebærsaus og frisk frukt. Foto: Lars Idar Waage

Desserten besto av panacotta, bringebærsaus og frisk frukt. Foto: Lars Idar Waage

Alt i alt god mat, og en veldig hyggelig atmosfære. Men det undrer meg litt hvor “lett” enkelte restauranter kan komme i Michelinguiden. Jeg har ved en tidligere anledning vært på en restaurant fra Michelinguiden, og det var på et bittelite hotell i LaRoche-en-Ardennes i Belgia. Hotellet het “La Genets” og var et bittelite hotell med bare åtte rom. Inkludert i romprisen var en fireretters middag på hotellets restaurant. Restauranten var tydeligvis i Michelinguiden, siden de hadde klistermerke på døren. Den gang hadde jeg samme følelse: Var dette så fantastisk da?

To av de andre restaurantene i Krakow som du kan finne i Michelinguiden er Szara og Copernicus. Førstnevnte ligger ved den store markedsplassen Rynek Glowny, mens Copernicus ligger bare 150 meter fra slottet.

Hotel Copernicus inneholder en av de bedre restaurantene i Krakow. Denne finner du også i Michelinguiden. Foto: Lars Idar Waage

Hotel Copernicus inneholder en av de bedre restaurantene i Krakow. Denne finner du også i Michelinguiden. Foto: Lars Idar Waage

 

Bøker om Krakow:

Gatelangs i Krakow
Krakow – lommeguide
Lonely Planet: Krakow City Guide

Kommentarer

kommentarer

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published.

%d bloggere liker dette: