Roadtrip VIII: Universal Studios

Kanskje det beste og mest spektakulære med hele Universal Studios er showet "Waterworld". Her er det vann, ild og stuntmenn i skjønn forening. Et must!

Har du barn? Du bør besøke Universal Studios. Har du ikke barn? Du bør fortsatt besøke Universal Studios!

Ingen tvil om at dette er en attraksjon som er verdt å få med seg. Her er noe for enhver smak og om du er liten eller stor vil du finne noe som vil være interessant. Men det er en del ting som man bør huske på:

1. Kjøp billetter på forhånd og HUSK å bestille “Front of Line pass”, altså en billett som gjør at du står først i køen. Dermed står du minimalt i kø i forhold til andre. I høysesongen kan de mest populære attraksjonene ha timesvis med kø, vi sto i maksimalt 20 minutter i kø. I tillegg til egen kø kommer du ofte først inn i lokalene, og kan dermed velge de beste setene. En nødvendighet enten du reiser med barn eller ikke og verdt hver dollar.

2. Ikke kjøp all-you-can-eat. Overhodet ikke verdt pengene. For det første gjelder dette kun på utvalgte spisesteder, og du må betale for både avgifter og drikke. Dersom du tenker at du skal være i parken i timesvis og det er greit å ha maten inkludert, så tenker du akkurat slik vi tenkte. Og vi tenkte totalt feil. Vi brukte passet en gang, det holdt. Ellers kjøpte vi oss ting som ikke var inkludert.

Attraksjonene er mange og varierte. Vi startet en rundtur i selve filmstudioet, det er her de har filmet mange kjente filmer og serier. Her finner du blant annet Wisteria Lane fra Frustrerte Fruer (som vi kun så fra avstand), Jurassic Park, krasjscenen fra War of the Worlds, King Kong og Haisommer.

Flykrasj-scenen fra Steven Spielbergs "War of the Worlds" er en av scenene du får se under Studio Tour.

Etter rundturen tok vi den nyeste av alle attraksjonene (2008) som var The Simpson Ride. En virituell berg-og-dalbane som var kanonbra! Liker du ordentlige berg-og-dalbaner kan Revenge of the Mummy anbefales. Denne er innendørs, og varer kanskje bare i 30 sekunder. Men den går sinnsykt fort og den går litt baklengs! Jeg liker vanligvis ikke berg-og-dalbaner, men denne var veldig bra.

Jurassic Park – The Ride er en tømmerrenne, og bare så du er advart: Du blir våt. Klissvåt.

Shrek 4D er Shrek-film som du ser med 3D-briller og 4D er en del fiffige effekter som vann og luft skaper rundt deg.

Terminator 2 3D er vel forløperen til Shrek-showet, men langt fra så interessant.

House of Horrors, om navnet sier et spøkelseshus med skuespillere som gjør det ekstra skummelt. Ikke fryktelig skummelt, men nok til at du skvetter til noen ganger.

I tillegg så vi showene Special Effect Stages som handler om hvordan de lager spesialeffekter på film og Universal Animal Actors som er dyr som gjør triks.

Det beste til slutt, og det var definitivt showet Waterworld. Dette showet kjøres bare noen ganger daglig så du må beregne en del kø dersom du ikke har “Front of Line pass”. Her er det seter som er merket med “Splash zone” og som navnet tilsier, her blir du søkkvåt! I tillegg er det flammer, skyting og action hele tiden.

Rett utenfor selve parken er det Universal City Walk, noen gater med butikker, kinoer og restauranter. Blant annet ligger det en Hard Rock Cafè her, og den har den beste burgeren jeg har smakt.

Vi var nok litt heldige og det var ikke fryktelig mye folk da vi var der. Køene var lange på enkelte attraksjoner, men ikke avskrekkende. Men alt i alt er Universal Studios en fornøyelig fornøyelsespark!

Linker

Bøker
Lonely Planet: Los Angeles & Southern California
Lonely Planet: California
Lonely Planet: Coastal California
Los Angeles Smart Guide
Lonely Planet: Los Angeles encounter
Los Angeles Smart Guide (norsk)
USA – Fra øst til vest langs Route 66
Turen går til USA
Turen går til California og det vestlige USA

The Green Guide (Michelin), California
Rejsen rundt i Californien
California (Insight Guides)

Oversikt over den ene delen av Universal Studios. "Revenge of the Mummy" ligger i det store bygget nærmest.

Kommentarer

kommentarer

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published.

%d bloggere liker dette: