Hockey på TV – nå starter arbeidet

Neste år kan du se Oilers på TV2, her fra sluttspillet med Lukas David og Mika Suoraniemi. Foto: Lars Idar Waage

Neste år kan du se Oilers på TV2, her fra sluttspillet med Lukas David og Mika Suoraniemi. Foto: Lars Idar Waage

I går ble det klart at norsk topphockey skal vises på TV2 Sport de tre neste årene. En nyhet som hockeyfans setter stor pris på, for dette kan gi et stort løft for sporten. Men nå begynner også det harde arbeideidet med å bygge et produkt folk flest vil ha.

At rettighetene går fra den ekstreme nisjekanalen Viasat Sport, til nisjekanalen TV2 Sport er i seg selv ingen stor framgang. TV2 Sport har bredere nedslagsfelt fordi den er tilgjengelig på Riks-TV som en tilleggskanal, og flere har nok abonnement på kanalen på grunn av fotballrettighetene. Utover det er det ikke nødvendigvis antall potensielle seere som vil gjøre den enorme forskjellen.

Men nå kommer norsk ishockey inn under sportsporteføljen til TV2, og dette er noe klubbene nå må utnytte. Vi har sett de siste årene hvordan TV2 har bygget opp merkevaren norsk fotball. Fra et middelmådig produkt har de skapt noe “alle må ha”. Ved å aktivt bruke fotball i sportssendinger og andre relaterte programmer så får sporten oppmerksomhet, og det er bare å håpe at ishockey også kan få mer plass i for eksempel sportssendingene. At det kommer et ukentlig magasin på TV2 Zebra, en kanal alle kan få gratis via det digitale bakkenettet, kan føre til at mange som overhodet ikke er interessert i ishockey, faktisk blir det.

For de norske toppklubbene blir det nå viktig å utnytte denne muligheten. Dessverre kommer avtalen i en tid der norske klubber tydeligvis sliter med å hente inn sponsorkroner. De siste årene har pengene sittet mer løst enn på lenge blant norske bedrifter, men den tiden er dessverre forbi. Inntil videre. Da er ikke norsk ishockey det første mange bedrifter ønsker å satse på. Med mindre penger i kassa, blir det mindre penger til for eksempel spillerlønninger. Stavanger Oilers har avsluttet samarbeidet med toppscorer Brendan Brooks, hovedsakelig på grunn av kostnadskutt. Andre spillere har også blitt forelagt nye kontraktsforslag som innebærer lønnskutt. Dette gjelder nok ikke bare Oilers, men andre norske klubber.

Resultatet kan bli færre stjerner i norsk eliteserie neste år. Selvfølgelig langt fra sikkert, men Brendan Brooks i form var en attraksjon i norsk hockey. Spørsmålet blir om de norske klubbene kan erstatte hullene etter de stjernene som eventuelt forsvinner. For nå er det veldig viktig å opprettholde kvaliteten slik at norsk hockey får vist seg fram fra sin aller beste side også neste sesong. Forhåpentligvis for et større tv-publikum. På denne måten kommer det kanskje mer oppmerksomhet fra riksdekkende media.
Men først må klubbene, forbundet og TV2 sette seg ned for å finne ut hvordan de skal bygge opp en ny merkevare: Norsk topphockey. Kanskje de får drahjelp fra landslaget allerede under det kommende VG?

Kommentarer

kommentarer

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published.

%d bloggere liker dette: