Min første helg med EOS 1D Mark IV

Canon EOS 1D Mark IV har endelig kommet meg i hende, og i helgen fikk jeg testet den skikkelig.

I helgen fikk jeg testet Mark IV, Canons nye flaggskipp skikkelig for første gang.

Fredag fikk jeg min 1D Mark IV i hus, og helgevakten ble derfor brukt til å teste ut kameraet. Mest spent var jeg på autofokus og støy ved høye ISO-verdier siden flere jobber i helgen var innendørs sport. Og jeg ble ikke skuffet.

Autofokusen på Mark III har fått mye kritikk, og mange valgte å gå tilbake til Mark II. Selv har jeg aldri opplevd noen store problemer med autofokus på Mark III, men etter å ha prøvd Mark IV har jeg funnet ut at dette er en annen verden! Rett ut av esken og uten noen for for optimalisering ved hjelp av brukerinnstillinger, er den mye kjappere og mer nøyaktig enn tidligere modeller. Sammen med 70-200/2.8 var det en drøm å jobbe med håndball, volleyball og ishockey i helgen. Treffprosenten på fokus var langt høyere enn vanlig, spesielt var dette merkbart på volleyball og ishockey. Nå skal jeg sette meg ned og lese gjennom Canons guide for å optimalisere autofokusen.

I Siddishallen kjørte jeg ISO 3200 og eksponering 1/1000 og blender 2.8. Det gikk strålende. Her er det Marius Trygg som forsøker et skudd.

I Siddishallen kjørte jeg ISO 3200 og eksponering 1/1000 og blender 2.8. Det gikk strålende. Her er det Marius Trygg som forsøker et skudd.

Høye ISO-verdier og støy har jo vært et problem av og til, og både Canon og Nikon skryter av at deres siste modeller tåler langt høyere ISO-verdier uten at støyen blir sjenerende. Jeg har kjørt flere sportsjobber med ISO 1600 og ISO 3200 i helgen og det er helt riktig at støynivået er langt lavere enn tidligere.

Video-funksjonen har jeg såvidt fått prøve og det er noen positive ting som bør nevnes:

1. Du kan bruke autofokus for å stille skarpt før opptaket starter.

2. Ved et tastetrykk tar du et utsnitt av bildet på skjermen slik at du lettere kan se om objektet er i fokus.

3. Du kan klippe filmen i starten og slutten av klippet.

Jeg gjorde derfor et forsøk på én av jobbene jeg var på i helgen, da tre kamerater laget fingerboard-konkurranse på Hundvåg.

Nå er det bare å glede seg til fotballsesongen, og en skikkelig test!

Her er noen eksempelbilder fra helgen:

Kommentarer

kommentarer

Comments (4)

Leave a comment

Your email address will not be published.