Jeg har lansert en Kickstarter-kampanje. Litt skummelt og det føles litt som tigging. Men det er altså et siste forsøk på å fullføre mitt store fotoprosjekt om veikrysset i USA, kalt Stavanger.

De som kjenner meg og har fulgt meg lenge, vet at jeg over lang tid har jobbet med et stort fotoprosjekt i Stavanger, Illinois. For tre år siden var jeg i ferd med å legge hele prosjektet i skuffen og bare la det ligge der. Jeg sluttet i jobben som fotojournalist, jeg manglet penger og ikke minst motivasjon til å fortsette på prosjektet.

For de som ikke vet noe om prosjektet. Midt i Illinois, rett under halvannen time sørvest for Chicago ligger det et veikryss, ti hus og en kirke. Dette stedet heter Stavanger. Her bor det rundt 20 mennesker i dag. I området rundt bor det mange norskamerikanere og kirken i Stavanger er et sentralt samlingssted. Dette stedet, Stavanger på den andre siden av jorden, har jeg alltid hatt et ønske om å dokumentere.

Selv om motivasjonen var borte, så løsnet det i slutten av 2017 og starten av 2018. Jeg mottok par stipender som gjorde at jeg kunne gjenoppta prosjektet og fikk mer selvtillit, og etterhvert fikk jeg også med meg Stavanger kommune og Kulturrådet. Prosjektet kom på skinner igjen, og jeg gjennomførte til sammen flere turer i 2018 og 2019. Nå er prosjektet nesten fullført.

Men bare nesten.

Du vet den følelsen av å mangle noe? Den snikende følelsen som sier «dette burde du fått til»? og at prikken over i-en mangler?

Jeg mangler ett bilde. Eller et par bilder rettere sagt. Det er noen motiver jeg vil gjøre et siste forsøk på å sikre meg før jeg lukker prosjektet helt, velger ut bilder, redigerer og presenterer prosjektet for omverdenen en gang senere i høst eller til vinteren. Da må jeg altså tilbake Stavanger, Illinois, USA, en gang til.

Til nå har jeg lagt ned mellom 75.000 og 90.000 kroner i egeninnsats, både i form av arbeidstimer og utlegg til reiser. I tillegg gjenstår eventuelt en reise og en god del timer med redigering, utvelgelse og skriving av artikkelen som skal følge fotografiene.

Som en mulighet har jeg derfor lansert en Kickstarter-kampanje, altså en crowdfunding-kampanje som kanskje kan dekke en del av reisekostnadene til den siste reisen. Målet er satt til 15.000 som i utgangspunktet dekker litt over 60 prosent av en reise når en del skatter og avgifter må trekkes fra. Så desto mer som kommer inn, jo mer av reisen vil bli dekket. Resten dekker jeg selv, i tillegg til arbeidstiden.

Vil du hjelpe til? Da kan du trykke deg inn her og lese mer om prosjektet og hvilke rewards jeg gir tilbake. Her er det både prints og fotobøker som takk for hjelpen – eller forhåndsbestilling om du vil.

Å lage denne crowdfunding-kampanjen sitter langt, langt inne, men det er et slags siste forsøk på å gjennomføre min store, amerikanske Stavanger-drøm.

På forhånd takk!

KICKSTARTER – PHOTODOCUMENTARY: A DIFFERENT STAVANGER

PS! Jeg vil også benytte anledningen til å takke Norsk Journalistlag, Karina Jensens Minnefond, Stavanger kommune og Kulturrådet for støtten som har gjort prosjektet mulig.

[aesop_gallery id="2560"]

Kommentarer

kommentarer