Roadtrip VI: Hearst Castle og Highway 1

Slik ser utendørsbassenget, The Neptun Pool, på Hearst Castle ut.

Slik ser utendørsbassenget, The Neptun Pool, på Hearst Castle ut.

Det har dessverre vært litt stille på bloggen min nå en stund, men fremover til ferien kommer det en del nye innlegg. Først ute er vi i serien om vår roadtrip til USA. William Randolph Hearst var en mediemagnat og hadde mye penger. Så mye penger at han laget et slott i California som er så sinnsykt at det bare må besøkes.

Han har trolig ikke spart på mye på byggingen av Hearst Castle, og badebassenget skal han ha bygget om tre ganger før han ble fornøyd. Jeg håper han ble det, for bassenget er intet mindre enn fantastisk. Du kan faktisk leie bassenget og bassengområdet, men det koster deg sykt mye penger. Disse tallene er jeg usikker på, men det var snakk om 10.000 dollar for to timer, og du kan maksimalt være 12 personer. Noe å tenke på for neste grillfest? De ansatte på Hearst Castle får benytte bassenget en gang i året, og da ta med seg en ledsager.

En liten bit av den halve kvadratkilometeren med hage som finnes på anlegget.

En liten bit av den halve kvadratkilometeren med hage som finnes på anlegget.

I dag er store deler av Hearst Castle et museum, og åpent for publikum. Som det meste i USA så er det en turistfelle, men kanskje ikke den verste. Guidede turer går hele dagen, og du kan velge forskjellige turer, alt etter hva du ønsker å se. Her er det ikke snakk om å få gå på egen hånd, nei for vakter er det nok av som følger hvert eneste lille skritt du tar.

Totalt er bygningene på rundt 8300 kvadratmeter. Hovedbygningen, Casa Grande, okkuperer 5634 kvadratmeter. Nok boltreplass med andre ord. 56 soverom, 61 bad, 19 stuer og en halv kvadratkilometer med hager, både innendørs og utendørs svømmebasseng, tennisbaner, kino, flystrpe og verdens største private dyrehage er andre fasiliteter. Hearst skal visstnok hatt isbjørner i sin dyrehage en gang i tiden.

Er Hearst Castle verdt et besøk? Ja, definitivt. Selv om det ble voldsomt, så var det moro. En billett på den vanligste guidede turen koster 24 dollar. En overkommelig pris. Faktisk har Hearst Castle rundt en million besøkende hvert år.

Skal du ha overnatting rundt Hearst Castle søker du på San Simeon, CA. Vi bodde på Motel6, en kort kjøretur fra slottet. Her lå det en klynge med moteller og noen få spisesteder. Rett over for veien (Highway 1) for Motel6 ligger det blant annet en mexicansk restaurant. Den anbefales ikke. Noe av det dårligste vi spiste på våre tre uker i USA!

Cambria er litt større og ligger litt lenger sør enn San Simeon. Her er det nok flere hoteller å velge mellom.

Siden vi ble stoppet av skogbranner så fikk vi ikke kjøre så mye på Highway 1 som forventet. Men det anbefales å kjøre her fremfor motorveien gjennom ørkenen for den var kjedelig. Fra San Simeon fortsatte vi sørover til vårt neste stoppested, Pismo Beach der vi skulle feire 4. juli sammen med over 50.000 andre!

Andre linker:
Motel6

See Cambria

Bøker:
The Green Guide (Michelin), California

Rejsen rundt i Californien

California (Insight Guides)

Lonely Planet, California 2009

Lonely Planet, Coastal California

Turen går til California og det vestlige USA

Kommentarer

kommentarer

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published.