Roadtrip XI: Grand Canyon i helikopter

Grand Canyon rett ved Eagle Point Indian Village

Dersom det er noe dere skal bruke litt ekstra pengene på i USA så er det en helikoptertur til Grand Canyon. Ja, det er sikkert fint å kjøre inn og alt det der. Men det er også fantastisk å komme luftveien!

Vi valgte luksusutgaven (4-i-1 helikopter) hos Viator.com som nå også har fått sine sider på norsk. Det angrer vi ikke på. Her blir du hentet i limosin på hotellet, kjørt til flyplassen hvor du så flyr til Grand Canyon via Hoover Dam. Så får du sett den også. Først blir du satt av nede ved Colorado-elven og en kort båttur på elven står på programmet. Etterpå blir man flydd opp på platået til den lille flyplassen hvor en buss kjører dere videre. Første stopp er Grand Canyon Skywalk, den største turistfellen jeg noengang har vært borti. Dersom vi ikke hadde hatt billetten inkludert i pakken hadde jeg følt meg snytt. Ble jeg redd? Overhodet ikke! Dette var rett og slett bare for å lokke penger ut av turister og souvenir-sjappa gjorde ikke ting noe bedre.

Andre stopp var ved Eagle Point Indian Village der det vanket indianerlunsj. Grei mat, men ikke mer. Men her kunne man gå litt rundt og kikke på Grand Canyon på egenhånd (selv om det var mye folk der). Eagles Point har fått sitt navn etter man fra dette punktet kan se en fjellformasjon som ligner på en ørn.

Etter dette stoppet var det tilbake til flyplassen. Vi var tidlig ferdige og mette på opplevelser så det ble litt venting på flyplassen før vårt helikopter kom og hentet oss. Det fløy oss tilbake til Las Vegas, men en annen vei slik at vi kom flyvende inn over byen over The Strip. Moro.

Selve Grand Canyon er fantastisk. Selv om vi har fjell i Norge blir dette majestetisk og noe helt annet. Men jeg advarer; det er turistfeller av dimensjoner på de stedene vi besøkte. Men denne helikopterturen anbefales. Vi fikk se Grand Canyon på en helt annen måte, i tillegg til Las Vegas og Hoover Dam. Totalt er det rundt 1,5 time i helikopter.

Hele helikopterturen blir filmet både innvendig og utvendig og det du sier blir tatt opp, og i ettertid blir du tilbudt å kjøpe en DVD med redigerte opptak som du får ettersendt. Vi gjorde det. Kanskje ikke verdt pengene, men kan jo bli et kjekt minne.

Prisen i dag ligger på rundt 3300 kroner. Vi betalte rundt 2500 per person i 2008, og den gang var det verdt hver krone.

Kommentarer

kommentarer

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published.

%d bloggere liker dette: