Lars Dareberg på besøk

Lars Dareberg holder foredrag for fotoavdelingen i Stavanger Aftenblad.

Sydsvenskans dyktige fotosjef, Lars Dareberg, er på besøk hos oss i Aftenbladet i to dager. På bloggen hans kan du lese om hans møte med oss i Stavanger, og han blogger mye om livet i Sydsvenskan.

I hele dag har det vært møter og foredrag, og programmet er tett i morgen også. Vi håper på litt flere fra redaksjonen på foredraget i morgen ettermiddag og jeg synes det har vært svært nyttig til nå.

Personlig er jeg veldig imponert over hverdagsfotojournalistikken til Sydsvenskan. Mange aviser leverer godt i magasinene sine og på de virkelig store tingene, men jeg synes de har klart å gjøre den daglige fotojournalistikken litt mer interessant.

Tommy Ellingsen har laget en flott fotoreportasje som kommer på trykk i Pluss en gang nå snart. Lars Dareberg tok en titt på bildene, og ga litt råd om utvelgelse og en del skryt.

Kommentarer

kommentarer

Dette innlegget ble publisert i Blogger, Foto, Fotojournalistikk and tagged , , .

2 Kommentarer

 1. øyvind e 29. november 2010 at 20:55 #

  Kjekt at dere får inspirasjon, men husk at det viktigste bidraget er det kun dere selv som må ta. Og med to ord – TA ANSVAR. Og ikke skyld på alle andre.
  Dere er uansett gode og holder en jevn god kvalitet. Tidvis er nivået meget høyt, men samtidig er det jo fremdeles jobber som kun er en mann med ting eller foran et hus. Bildejournalistikk henger sammen med avisens lay-out filosofi, og når dere nå skal inn i et malsystem, vil dette kreve enda bedre planlegging og ikke minst at dere tar ansvaret for at alle saker skal ha bilder.
  Lykke til, gamle kollegaer og venner.
  øe

 2. larsidar 29. november 2010 at 22:01 #

  Hei!

  Du har mye rett her Øyvind. Darebergs besøk er ment som inspirasjon og for å vise hvordan Sydsvenskan (som jeg skriver leverer veldig god fotojournalistikk i hverdagen) jobber og en del av ny avis-prosjektet som innebærer ny design. Der blir det nok ikke at alle saker skal ha bilder, snarere tvert i mot, at saker som ikke har godt bildemateriale, eller potensial til godt bildemateriale, skal ikke ha bærende bilde. Her har vi en del å lære fra svenske aviser.

  Sydsvenskan ble «Årets tidning» i 2009, vant tre priser i «Årets Bild» og ti priser i SNDS, så de har gjort en del riktig. De har også portrett i miljø, og mann foran bygning. Men de har fått ned antallet av den type bilder, og har byttet mange av dem ut med levende gode reportasjebilder.

  Og det skal vi også gjøre alt for å oppnå!

Skriv en kommentar

Din epost blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merket *

*
*